مسعود گنجی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت ساخت خوابگاههای متاهلی در دانشگاهها گفت: برای خوابگاه سازی، باید بودجهای در اختیار دانشگاهها قرار داده شود، تا دانشگاهها برای احداث خوابگاههای متاهلی اقدام کنند.
وی ادامه داد: ولی در حال حاضر بودجهای از سوی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برای ساخت خوابگاههای مذکور ارائه نشده است.
گنجی گفت: همچنین بودجهای هم باید در اختیار صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم قرار دهند تا به دانشجویان متأهل وام ودیعه مسکن ارائه دهیم که متأسفانه تاکنون اعتباری از بابت قانون مذکور در اختیار صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم قرار نگرفته است ولی برنامه ما کامل است به محض اینکه بودجه لازم را اختصاص دهند، ارائه وام ودیعه مسکن متاهلی انجام میشود.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در پاسخ به این سوال که چه تعداد متقاضی وام ودیعه مسکن متاهلی هستند، گفت: ۸۷ هزار دانشجوی متأهل داریم که مربوط به دانشگاههای وزارت علوم هستند با احتساب زیر نظامهای دیگر تعداد آنها به ۳۵۰ هزار نفر میرسد که انتظار ما این است که ۵۰ درصد از این دانشجویان، یعنی ۱۵۰ هزار نفر متقاضی وام مذکور باشند که صندوق هنوز سایت را برای این متقاضیان باز نکرده است برای همین آمار دقیقی از تعداد آنها نداریم، به محض اینکه اعتبار لازم تأمین شود، ثبت نام انجام خواهد شد.
به گزارش مهر، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، دانشگاهها را مکلف کرده است تا بتوانند متناسب با نیازهای مربوط به حوزه خوابگاه متأهلی، خوابگاههای متاهلی احداث کنند.
سال گذشته یکهزار و ۲۶۹ واحد خوابگاه متأهلی در ۱۷ الی ۱۸ دانشگاه کشور وجود داشت، و حدود ۸۵ درصد دانشگاهها فاقد خوابگاه متأهلی بودند، از سال گذشته که دولت سیزدهم شروع به کار کرد، و رویکرد جدیدی پیش گرفت و قانون جوانی جمعیت تصویب و ابلاغ شد حرکتهایی در حوزه وزارت علوم شروع شد و دانشگاهها به سمت ساخت خوابگاههای متأهلی حرکت کردند.
به گفته رئیس سازمان امور دانشجویان طی یک سال گذشته، تعداد یک هزار و ۲۶۹ خوابگاه متاهلی به یک هزار و ۵۰۵ خوابگاه متأهلی رسیده همچنین حدود ۴ هزار واحد خوابگاه متأهلی هم به مرحله در حال ساخت رسیده است که بخشی از آنها یعنی حدود یکسوم، از طریق تغییر کاربری به خوابگاه متاهلی تبدیل میشوند، برخی هم از طریق ساختوساز به خوابگاه متاهلی تبدیل خواهند شد.
همچنین وزیر علوم تحقیقات و فناوری با وزیر راه و شهرسازی تفاهمنامهای منعقد کرده است که به موجب آن باید ۲۰۰ هزار خوابگاه متاهلی در سراسر کشور احداث شود.
در حال حاضر ۸۷ هزار تقاضای مؤثر برای دریافت خوابگاه متأهلی در دانشگاههای سراسری وجود دارد، که اگر چنانچه قرار باشد اتفاقی رخ دهد، تقاضاهای بالقوه هم میتواند به این تعداد اضافه شود، چون یکسوم دانشجویان دانشگاههای کشور (دانشگاههای مجموعه وزارت علوم) دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند که به سن ازدواج رسیدهاند.
نظر شما